politietterforsker er bekymret:
– Utviklingen går feil vei allerede i tiårsalderen

 

Dette er en aktuell og viktig sak og et samfunnsproblem. De som gjør det vanskelig, beholder innvilget midler og forskjell behandler SAIFFs medlemsorganisasjoner som Sagene Kultur og Aktivitets Senteer (SKAS), Innvandrere Barn og Unge (IBU), Tetsjetsjensk Ungdomsforening (TUF), Norges Aserbajdsjasnke Ungdomsforening (NAYO) og selve frivillighetssentralen i bydelen i år, bidrar til å gjøre det vanskelig for ungdommer. Resultatet til slike uprofesjonelle og følelsemessig behandling av frivilligheten bidrar til å, uten tvil, å skape et miljø for å vokse store sosiale vanskeligheter, spesielt blant ungdommene i en svak situasjon. Akkurat som denne avisartikelen fra TV2 viser: "Stadig flere unge begår gjentatte lovbrudd, og antall anmeldelser av knivangrep har eksplodert i Oslo. Politietterforsker etterlyser tiltak rettet mot barn i barneskolealder."

 

Politietterforsker Eirik Husby Sæther jobber ved kriminalvakta i Oslo. Det er de som rykker først ut til voldshendelser i hovedstaden.

– I knivsakene i Oslo er som regel både gjerningsperson og fornærmet involvert i det samme kriminelle miljøet, forklarer Sæther.

Fellesnevnere

Sæther har jobbet ved krimvakta i Oslo i ti år. Han forteller at de fleste ungdomskriminelle er under 20 år, og at de sjelden er villige til å snakke med politiet.

– Det er spesielt å snakke med en 17-åring som er stukket med kniv sju-åtte ganger, og så ønsker han ikke å fortelle oss noe, sier han,

En slik mistillit til politiet er nytt i norsk sammenheng, og Sæther ser noen fellesnevnere hos de det gjelder.

 

Les hele saken her: TV2.no