Om Fellesskap og Respekt

 

Fellesskap og Respekt er en årlig kulturell, politisk og sosialt markering med hensikt om å skape økt forståelse og brobygging mellom mennesker i det norske samfunnet. Denne markeringen har tatt plass på Gråbeinsletta, parken ved Samfunnshuset på Sagene siden 2012 og har resultert i et samarbeid mellom flere og flere frivillige hvert eneste år.

Fellesskap og Respekt anser dialog og samhandling som viktig i dette arbeidet. Derfor tar vi sikte på å tilrettelegge møteplasser, blant annet gjennom musikk, dans, appeller, mat, litteratur, standvirksomhet og aktiviteter for barn, ungdom og voksne.

Etter den tragiske terrorhandlingen 22.juli 2011 gikk partiet Rødt og en gruppe frivillige sjeler sammen i Sagene Bydel og lagde en antirasistisk markering for å styrke solidaritet i det norske samfunnet. Hensikten var å lage møteplasser der folk kunne stå sammen mot rasisme og diskriminering av medmennesker. En frivillighetsorganisasjon ble født kalt "Fellesskap og Respekt».

Aktiviteter:

Markering 2012:
Den første markeringen var veldig enkel med noen få mennesker fra nærmiljøet som holdt appell og serverte marokkansk te.
Markeringen ble støttet av Rødt Oslo.

Markering 2013:
Vi hadde salg av grillmat, kaffe/te og kaker. Det var appeller, stand og underholdning i parken. Eventyrstund med barn i telt og tegneverksted. Mange frivillige fra nærmiljøet var med.
Markeringen ble støttet av Rødt Oslo.

Markering 2014:
Opplegget var ganske likt som sist. Vi hadde salg av grillmat, kaffe/te og kaker. Det var appeller, stand og underholdning. Men tilbudet for barneaktiviteter ble utvidet til eventyrstund, tegne verksted, hennamaling og ansiktsmaling. Vi hadde fått med både kirken og moskeen til å holde appell. Thor Olsen barnehage fra nærmiljøet stilte opp med sitt personell til ansiktsmaling. Og ikke minst fikk vi en egen DJ.
Markeringen ble støttet av Rødt Oslo og Fagforbundet Pleie og Omsorg.

Markering 2015:
Opplegget for markering 2014 ble ganske vellykket og vi kjørte samme opplegg med mat og underholdning, men utvidet barneaktivitetene med hoppeslott. Eventyr ble fortalt på somalisk, norsk og persisk. På scenen fikk publikum høre en historie om en papirløs jente på persisk og norsk. Markeringen ble en stor suksess og vi delte ut hvite roser til alle som deltok. Siden det var valgkampår, fikk lokale politikere muligheten til å holde appell også.
Markeringen ble støttet av EMI, Fagforbundet Pleie og Omsorg, bydel Sagene, Fagforbundet Oslo og Rødt Oslo.

Markering 2016:
Slutten av 2015 ble Fellesskap og Respekt registret som en frivillig organisasjon. Vi jobbet med å utvikle en logo og jobbet aktiv med å rekruttere flere organisasjoner til markeringen. Arbeidsfordelingen ble tydelig fordelt mellom oss. På scenen ble det arrangert en time med politisk debatt. Debattdeltakere var ungdom fra politiske partier. Eventyr på norsk og pashto ble fortalt. Barneaktivitetene ble kjørt som sist. Men på scenen fikk vi inn nye kulturinnslag som magedans.

Markering 2017:

Fellesskap og Respekt arrangert sin årlige markeringen på Gråbeinsletta 15.juli 2017, denne gangen i samarbeid med Sagene Internasjonale og Flerkulturelle Frivillighetssentral (SAIFF). Det var en stor folkefest med mange aktiviteter gjennom hele dagen for store og små.

Markeringene ble støttet av Fagforbundet Pleie og Omsorg, Fagforbundet Barn og Oppvekst, Fagforbundet Sunnaas og Oslo Universitetssykehus, Bydel Sagene og Film og teaterteknisk forening, FriFond og SAIFF.

Kontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
https://www.facebook.com/Fellesskap-og-Respekt-251553421696505/

Velkommen til Cityfolk!       

 

Somalisk informasjonssenter

 

Cityfolk arbeider primært for somaliere med behov for tolking og oversetting. Vi hjelper våre klienter med spørsmål og utfordringer når de kommuniserer med offentlige myndigheter og andre institusjoner

 

Mandager og tirsdager kl. 10.00-14.00 tilbyr vi gratis dropp-inn tjenester på somali. Sted SAIFF

 

Våre tjenester:

  • Tolking og oversetting, f. eks av innhold i brev, vedtak og andre henvendelser fra offentlige instanser
  • Økonomisk rådgivning
  • Bistand i kontakt med helsemyndigheter
  • Kursvirksomhet (digitale søknader og brev)
  • Arrangementer og aktiviteter

 

Ved bistand til kontakt med helsemyndigheter og økonomisk rådgivning får du mulighet til en samtale med lege, sykepleier og rådgivere i økonomiske spørsmål. Våre veiledere snakker både norsk og somali

 

Kontakt oss: tlf 41179779, email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., www.cityfolk.no

Besøk vårt kontor i Drøbaksgate 1,0463 Oslo

 

Om Tsjetsjensk Ungdomsforening:

Tsjetsjensk Ungdomsforening (TUF) er en aktivitets- og interesseorganisasjon for tsjetsjensk ungdom i Norge og for andre med interesse for tsjetsjensk historie, språk og kultur.

 

Aktiviteter:

Foreningen skal arbeide for å gjennomføre følgende aktiviteter med utgangspunkt i sine tilgjengelige ressurser:

 

* Det kulturelle arbeidet skal allmenngjøres gjennom språklig, gjennom fritidsaktiviteter, historisk, faglig, sosialt og, gjensidig

meningsutveksling, foredrag, vise hvilke muligheter tsjetsjenske ungdommer har og hvilke tilbud de kan få fra TUF og andre tiltak.


* Opprette undervisningstilbud om tsjetsjensk morsmål, faglig undervisning og tsjetsjensk nasjonal historie.


* Tilby idrettsaktiviteter.Kontakt:

Tlf.: 405 92 377
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
https://www.facebook.com/groups/130879600380485/890970551038049

Om oss:

Vínculos spanskspråklig kvinnegruppe (Vinculos) er en gruppe av folk som har spansk som morsmål.

Vinculos har to mål:

1) Tilby aktiviteter til barn som foregår på spansk med hensikt å styrke barnas evner til å snakke spansk.

2) Tilby aktiviteter hvor spansktalende kan treffes, prate sammen, utveksle informasjon om temaer som kan være aktuelle i hverdagslivet.

Aktiviteter:

Det har vært flere treff for voksne, i tillegg til at det har blitt arrangert juleverksted og lesestund for barn.

Prosjekter fremover:

2016: Juleverksted for barn.

2016-2017: Lesestunder for barn, leker, treffsteder for barn med spansk som andrespråk.

2017: Samtalegruppe for innvandrerkvinner som snakker spansk, samordnet av en gestaltterapeut og en sosialarbeider. Mål: å styrke kvinners selvtillit, fokusere på tilnærming til studier eller arbeidsliv. Alle aktivitetene som Vínculos driver med er gratis.

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 Om oss:

AzEvi web

Aserbajdsjanske Hus i Oslo er en partipolitisk uavhengig og religionsnøytral aktivitets- og interesseorganisasjon for alle som har en interesse for Aserbajdsjan, det aserbajdsjanske samfunn i Norge og den aserbajdsjanske kultur.

Aserbajdsjanske Hus i Oslo er et møteplass for dialog, debatt og utveksling av nye ideer. Organisasjonens hovedoppgave er å ivareta og fremme våre medlemmers kulturelle, faglige og sosiale interesser og bidra til frivillighet i lokalt samfunnet.

Aktiviteter:

Aserbajdsjanske Hus i Oslo arrangerer mange forskjellige kulturelle arrangementer, som konserter, danse- og musikkinstrumentkurs, utstillinger og faglige opplæringer både lokalt og internasjonalt. Her er noen aktiviteter gjennomført i 2015:

• 26. januar 2015, Møte med aserbajdsjansk ambassadør i Sverige, Adish Mammadov: Ambassadøren ble informert om aserbajdsjansk samfunn i Norge og nye samarbeidsmuligheter ble diskutert.
• 26. februar 2015, Markeringsdag for Khojaly-folkemordet: Demonstrasjon og deretter marsjering fra Stortinget til Oslo S. Demonstrasjonsdeltakere leverte et offentlig brev til Stortinget og innkalte dem til å gi en rettferdig vurdering til Khojaly-folkemordet utført av Armenia den 25.-26. februar 1992.
• 4. mars 2015, Støtteaksjon: Støtteaksjon og minneseremoni for familien til en aserbajdsjaner døde i Oslo, Norge. Aksjonen støttet nettverket blany medlemmene og viktigheten av solidaritet i organisasjonen ble underskrevet en gang til.
• 21. mars 2015, «Det er jo fra min kultur!» - Nowruz-konsert, Oslo Anar Shushali med sitt ensemble holdt konsert i Lillesalen på Oslo Konserhus. I tillegg til en vakker stemning og strålende musikk, fikk over 200 gjester smake på deilig Nowruz-godteri. Prosjektet fikk innvilget støtte fra LNU Kultur, Azerbaijan Youth Foundation, Frifond og Oslo Musikkråd.
• 23. april 2015, Utstilling i Sagene Internasjonale og Flerkulturelle Frivillighetssentral (SAIFF). Vinneren av Azerbaijan Youth Foundations VI Konkurranse, NAYO og Aserbajdsjanske Hus i Oslo inviterte lederen i stiftelsen - Farhad Hajiyev, lederen i NAYORA (National Assembly of Youth Organizations of the Republic of Azerbaijan) - Shahin Seyidzade, lederen i IRALI Public Union - Hasan Seyidov og styremedlemmet i utøverkomiteen for Europeiske Leker - Sevinj Hasanova for å åpne utstillingen om ungdomsengasjement i Aserbajdsjan. Gjester ble kjent med arbeidet Aserbajdsjanske Hus i Oslo hadde gjort og meddelte sin erfaring.
• 22. mai 2015, «Jazz Tunes from Azerbaijan», Oslo. Konserten var en unik mulighet til å oppleve den moderne aserbajdsjanske musikken av ensemblet ledet av Mirjavad Jafarov i Stovner Kirke, Oslo. Konserten ble arrangert under prosjektet "Er flere for flerkulturelt Norge?" i samarbeid med LNU Mangfold og inkludering og NAYO. Aserbajdsjanske Hus i Oslo var tro mot sin tradisjon om promoteringen av unge talenter til profesjonelle scener og gjorde det mulig for ungdommene å samspille med profesjonelle aktører.
• 30. mai 2015, «Stemmer fra Sagene», SAIFF. «Stemmer fra Sagene» er ett av de største arrangementene i Bydel Sagene for barn og ungdommer. Aserbajdsjanske Hus i Oslo er SAIFFs medlemsorganisasjon og bidro til arrangementet med en bred stand om Aserbajdsjan og aserbajdsjansk mat. Våre musikkstudenter spilte aserbajdsjansk musikk på scenen.
• 30. oktober 2015, «Oslo World Music Festival». Aserbajdsjans Alim Gasimov er internasjonalt anerkjent som en av verdens beste vokalister og vår tids mest fremstående utøver av mugham. I samarbeid med Oslo World Music Festival og NAYO gjorde Aserbajdsjanske Hus i Oslo mulig for deltakere å høre på verdensberømte Alim Gasimovs vokal.
• 11. september 2015, Debatt. NAYO og Aserbajdsjansk Hus i Oslo i samarbeid med SAIFF inviterte 7 representanter fra 7 hoved politiske partier til en debatt før kommunevalget. Målet var å engasjere våre medlemmer politisk aktivt og å bruke stemmeretten til å endre samfunnet til det bedre for barn og ungdommer.
• 5. desember 2015 - Avslutning på året. NAYO-sentral, NAYO-Oslo, Aserbajdsjansk Hus i Oslo samlet seg og vurderte jobben det lokale aserbajdsjanske samfunnet i Norge hadde gjort i løpet av året.

Arrangerte kurs i 2015:

• 22. mars 2015, Aserbajdsjansk dans- og musikk-kurs. Opplæringen av unge medlemmer om aserbajdsjansk dans- og musikk-kurs for å utvikle våre lokale talenter, dermed sørge for bærekraftighet i kulturarbeid.
• 3. mars 2015, Kurs i økologisk dyrkning. Aserbajdsjanske Hus i Oslo sammen med SAIFFs arbeidsgruppe til parsellprosjektet arrangerte et seminar/møte med daglig leder i Geitmyra skolehage, Tore Faller. Tore informerte deltakere om Geitmyra parsellhagelaget, hva vi burde vite for økologisk dyrkning.

Faste arrangementer – 2015:

• April-august 2015, Geitmyra Parsellhage. I samarbeid med SAIFF bidro Aserbajdsjanske Hus i Oslos frivillige til det grønne prosjektet med støtte fra Bydel Sagene Grønne midler. Aserbajdsjanske Hus i Oslo som andre aktive medlemsorganisasjoner i SAIFF fikk sin parsell der frivillige dyrket ulike økologiske grønnsaker.


Kontakt:

Underkategorier