Om oss:

AzEvi web

Aserbajdsjanske Hus i Oslo er en partipolitisk uavhengig og religionsnøytral aktivitets- og interesseorganisasjon for alle som har en interesse for Aserbajdsjan, det aserbajdsjanske samfunn i Norge og den aserbajdsjanske kultur.

Aserbajdsjanske Hus i Oslo er et møteplass for dialog, debatt og utveksling av nye ideer. Organisasjonens hovedoppgave er å ivareta og fremme våre medlemmers kulturelle, faglige og sosiale interesser og bidra til frivillighet i lokalt samfunnet.

Aktiviteter:

Aserbajdsjanske Hus i Oslo arrangerer mange forskjellige kulturelle arrangementer, som konserter, danse- og musikkinstrumentkurs, utstillinger og faglige opplæringer både lokalt og internasjonalt. Her er noen aktiviteter gjennomført i 2015:

• 26. januar 2015, Møte med aserbajdsjansk ambassadør i Sverige, Adish Mammadov: Ambassadøren ble informert om aserbajdsjansk samfunn i Norge og nye samarbeidsmuligheter ble diskutert.
• 26. februar 2015, Markeringsdag for Khojaly-folkemordet: Demonstrasjon og deretter marsjering fra Stortinget til Oslo S. Demonstrasjonsdeltakere leverte et offentlig brev til Stortinget og innkalte dem til å gi en rettferdig vurdering til Khojaly-folkemordet utført av Armenia den 25.-26. februar 1992.
• 4. mars 2015, Støtteaksjon: Støtteaksjon og minneseremoni for familien til en aserbajdsjaner døde i Oslo, Norge. Aksjonen støttet nettverket blany medlemmene og viktigheten av solidaritet i organisasjonen ble underskrevet en gang til.
• 21. mars 2015, «Det er jo fra min kultur!» - Nowruz-konsert, Oslo Anar Shushali med sitt ensemble holdt konsert i Lillesalen på Oslo Konserhus. I tillegg til en vakker stemning og strålende musikk, fikk over 200 gjester smake på deilig Nowruz-godteri. Prosjektet fikk innvilget støtte fra LNU Kultur, Azerbaijan Youth Foundation, Frifond og Oslo Musikkråd.
• 23. april 2015, Utstilling i Sagene Internasjonale og Flerkulturelle Frivillighetssentral (SAIFF). Vinneren av Azerbaijan Youth Foundations VI Konkurranse, NAYO og Aserbajdsjanske Hus i Oslo inviterte lederen i stiftelsen - Farhad Hajiyev, lederen i NAYORA (National Assembly of Youth Organizations of the Republic of Azerbaijan) - Shahin Seyidzade, lederen i IRALI Public Union - Hasan Seyidov og styremedlemmet i utøverkomiteen for Europeiske Leker - Sevinj Hasanova for å åpne utstillingen om ungdomsengasjement i Aserbajdsjan. Gjester ble kjent med arbeidet Aserbajdsjanske Hus i Oslo hadde gjort og meddelte sin erfaring.
• 22. mai 2015, «Jazz Tunes from Azerbaijan», Oslo. Konserten var en unik mulighet til å oppleve den moderne aserbajdsjanske musikken av ensemblet ledet av Mirjavad Jafarov i Stovner Kirke, Oslo. Konserten ble arrangert under prosjektet "Er flere for flerkulturelt Norge?" i samarbeid med LNU Mangfold og inkludering og NAYO. Aserbajdsjanske Hus i Oslo var tro mot sin tradisjon om promoteringen av unge talenter til profesjonelle scener og gjorde det mulig for ungdommene å samspille med profesjonelle aktører.
• 30. mai 2015, «Stemmer fra Sagene», SAIFF. «Stemmer fra Sagene» er ett av de største arrangementene i Bydel Sagene for barn og ungdommer. Aserbajdsjanske Hus i Oslo er SAIFFs medlemsorganisasjon og bidro til arrangementet med en bred stand om Aserbajdsjan og aserbajdsjansk mat. Våre musikkstudenter spilte aserbajdsjansk musikk på scenen.
• 30. oktober 2015, «Oslo World Music Festival». Aserbajdsjans Alim Gasimov er internasjonalt anerkjent som en av verdens beste vokalister og vår tids mest fremstående utøver av mugham. I samarbeid med Oslo World Music Festival og NAYO gjorde Aserbajdsjanske Hus i Oslo mulig for deltakere å høre på verdensberømte Alim Gasimovs vokal.
• 11. september 2015, Debatt. NAYO og Aserbajdsjansk Hus i Oslo i samarbeid med SAIFF inviterte 7 representanter fra 7 hoved politiske partier til en debatt før kommunevalget. Målet var å engasjere våre medlemmer politisk aktivt og å bruke stemmeretten til å endre samfunnet til det bedre for barn og ungdommer.
• 5. desember 2015 - Avslutning på året. NAYO-sentral, NAYO-Oslo, Aserbajdsjansk Hus i Oslo samlet seg og vurderte jobben det lokale aserbajdsjanske samfunnet i Norge hadde gjort i løpet av året.

Arrangerte kurs i 2015:

• 22. mars 2015, Aserbajdsjansk dans- og musikk-kurs. Opplæringen av unge medlemmer om aserbajdsjansk dans- og musikk-kurs for å utvikle våre lokale talenter, dermed sørge for bærekraftighet i kulturarbeid.
• 3. mars 2015, Kurs i økologisk dyrkning. Aserbajdsjanske Hus i Oslo sammen med SAIFFs arbeidsgruppe til parsellprosjektet arrangerte et seminar/møte med daglig leder i Geitmyra skolehage, Tore Faller. Tore informerte deltakere om Geitmyra parsellhagelaget, hva vi burde vite for økologisk dyrkning.

Faste arrangementer – 2015:

• April-august 2015, Geitmyra Parsellhage. I samarbeid med SAIFF bidro Aserbajdsjanske Hus i Oslos frivillige til det grønne prosjektet med støtte fra Bydel Sagene Grønne midler. Aserbajdsjanske Hus i Oslo som andre aktive medlemsorganisasjoner i SAIFF fikk sin parsell der frivillige dyrket ulike økologiske grønnsaker.


Kontakt: