Om oss:

 

Mari Andersen, Anna Opland Stenersen og Marte Røyeng utgjør Scenelusa produksjoner, som driver frivillighetsbaserte musikalprosjekter med barn og unge.

Gjennom musikalene ”Rottefangeren” (2012) og ”Generasjon Lykke” (2013), og den eksperimentelle teaterproduksjonen ”svart hav / hvitt skum: Den Lille Havfruen” (2016) har Scenelusa produksjoner erfart hvordan gratis og lavterskel teatertilbud for barn og unge skaper vennskap, fremmer mestring og gir deltakerne en mulighet til å påvirke samfunnet de er en del av.

 

Aktiviteter:

 

Rottefangeren

ROTTEFANGEREN er en nyskrevet musikal med originalkomponert musikk, fremført på Sagene Festivitetshus i mars 2012. Det var 39 deltakere i alderen 7-15 år på scenen, i tillegg til et 9-manns orkester og et tjuetalls frivillige i produksjonen.

Den idylliske freden i byen er truet av rotter. Men en dag ankommer en mystisk Rottefanger som sier han har en magisk fløyte og at han kan hjelpe. Hvem er han? Kan han virkelig løse rotteproblemet? Og hva med problemene byen ikke visste at de hadde? For bak fasaden truer en maktsyk borgermester med å vende borgerne mot nykommeren. Og den utstøtte fattiggutten Halten får en rolle å spille han aldri hadde ventet seg.

Manus: Mari Andersen og Anna Opland Stenersen.
Musikk: Marte Røyeng.

Forestillingen ble støttet av Frifond, LNU Mangfold og Inkludering, Sagene Internasjonale og Flerkulturelle Frivillighetssentral (SAIFF) og Bydel Sagene.

 

Generasjon Lykke

GENERASJON LYKKE er en nyskrevet musikal som hadde premiere september 2013 på Trikkestallen i Oslo. Det var 32 deltakere i alderen 7-17 år på scenen, i tillegg til et 9- manns orkester og et titalls frivillige i produksjonen.

Er det viktigste i livet å være lykkelig hele tiden? Hva med de vonde følelsene, skal vi overse dem? Hvordan skal man klare å ta et valg når alt er så forvirrende? Vi blir med Nora på hennes reise for å forstå verden rundt seg.

Manus: Louise Grimstad Waarli.
Musikkarrangementer: Marte Røyeng.

Forestillingen ble støttet av Bydel Sagene, Frifond og Norsk Teaterråd.

 

Svart hav / hvitt skum: Den Lille Havfruen

SVART HAV / HVITT SKUM: DEN LILLE HAVFRUEN er forestillingen som ble sluttresultatet av Norwegian Experimental Theatre Workshop (NExT), og fremført på. Sagene festivitetshus april 2016. Fem ungdommer i alderen 13-19 år skrev og skapte stykket selv, sammen med instruktører fra Norge og USA.

Gjennom eksperimentelt teater jobber NExT-deltakerne med å skape en forestilling der de. viser sine reaksjoner på klimakrisen med utgangspunkt i fortellingen om Den lille. havfruen. Kan kunst påvirke folks tanker om klima?.

Manus: Ungdommene.
Musikk: Marte Røyeng.

NExT ble støttet av Bydel Sagenes Grønne midler, LNU Mangfold og Inkludering og Den Amerikanske Ambassaden i Oslo.

 

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nettside: www.scenelusa.com

Facebook: https://www.facebook.com/scenelusaproduksjoner/