Vi syns ikke du burde noe som helst, og at du selv vet hva du har tid og lyst til.

Men skulle du ha lyst på nye gode venner, noe å gjøre som virkelig gir mening i hverdagen, en følelse av å være med på noe viktig og utløp for et engasjement? Ja, så har vi samla mulighetene for det i de fineste organisasjonene vi vet om. For frivilligheten handler om å gjøre akkurat det: en forskjell, både for andre og for deg selv. Prøv det.. hvis du vil!

Å gjøre noe for andre, gjør noe med deg!

Frivillig.no er laget for at folk skal finne frivillige oppdrag og at frivillige organisasjoner skal finne folk. Her kan du som har lyst til å engasjere deg i noe finne de organisasjonene som trenger deg!

Gå inn på Frivillig.no, søk på kommunen du bor i og se gjennom alle mulighetene. Når du finner noe som du vil engasjere deg i så går du inn på det oppdraget og fyller ut skjema nederst så tar organisasjonen kontakt med deg!

På Frivillig.no kan du altså:

Finne oppdrag i hele landet, hos alle slags frivillige organisasjoner

Melde interesse og bli frivillig!

Les mer: frivillig.no

Bård Bøe foto

Forsker på «de papirløse»: –⁠ Havner du utenfor velferds­staten, er det eksklu­de­rende og kaldt

 

De får avslag fra velferdsstaten, og hjelp av «de slemme». Det gjør at papirløse flyktninger nesten ikke stoler på noen, forteller sosialantropolog Synnøve Bendixsen.

Hva er en papirløs flyktning? Et menneske på vei over et kontinent, uten papirer eller ID? Vel, ikke helt. Synnøve Bendixsen er sosialantropolog ved Universitetet i Bergen og forsker på papirløse flyktninger i Norge, altså flyktninger som har fått avslag på asylsøknaden her, men likevel blir. Selv bruker hun begrepet «irregulære immigranter».

politietterforsker er bekymret:
– Utviklingen går feil vei allerede i tiårsalderen

 

Dette er en aktuell og viktig sak og et samfunnsproblem. De som gjør det vanskelig, beholder innvilget midler og forskjell behandler SAIFFs medlemsorganisasjoner som Sagene Kultur og Aktivitets Senteer (SKAS), Innvandrere Barn og Unge (IBU), Tetsjetsjensk Ungdomsforening (TUF), Norges Aserbajdsjasnke Ungdomsforening (NAYO) og selve frivillighetssentralen i bydelen i år, bidrar til å gjøre det vanskelig for ungdommer. Resultatet til slike uprofesjonelle og følelsemessig behandling av frivilligheten bidrar til å, uten tvil, å skape et miljø for å vokse store sosiale vanskeligheter, spesielt blant ungdommene i en svak situasjon. Akkurat som denne avisartikelen fra TV2 viser: "Stadig flere unge begår gjentatte lovbrudd, og antall anmeldelser av knivangrep har eksplodert i Oslo. Politietterforsker etterlyser tiltak rettet mot barn i barneskolealder."